Domeinamen - DNSDNS

Home
   Registrars
   Registratie
   DNS
   Privacy Policy


DNS

DNS (Dynamic Name Server)
In de DNS staat alle technische informatie over uw domeinnaam:
forwarding DNSredirecten

Nameservers:
Aan een domeinnaam zijn twee nameservers gekoppeld. Een nameserver bestaat uit het internetadres (locatie van een server) waar de overige technische informatie over uw domeinnaam staat opgeslagen. Indien u de whois-gegevens van een domeinnaam bekijkt ziet u hierin de nameservers staan. Deze zien er bijvoorbeeld uit als volgt:

ns1.firstfind.nl
ns2.firtstfind.nl

Elk nameserver adres verwijst naar een server oftewel DNS, waar overige DNS informatie over uw domeinnaam in staat. Er zijn minimaal 2 nameservers nodig om redundantie te kunnen waarborgen. Inrichting van de nameservers moet voldoen aan de eisen van de stichting.
Test hier uw nameservers

In de DNS staan vervolgens 2 belangrijke verwijzingen, namelijk waar de email voor een domeinaam moet worden afgeleverd en waar op internet de website staat. Een verwijzing gaat meestal met een IP nummer.

Een A-record bepaalt op welke server de website staat.
Een MX-Record bepaalt op welke server de e-mail wordt afgehandeld.

Mailserver:
De mailserver moet op het IP-nummer draaien dat gekoppeld is aan het MX-record van de domeinnaam. Vervolgens moet de mailserver-software alle e-mail accepteren voor dat domein, en weten waar de e-mail moet worden afgeleverd.

Webserver:

De webserver moet op het IP-nummer draaien dat gekoppeld is aan het A-record van de domeinnaam. Vervolgens moet de webserver-software alle inkomende http:// aanvragen voor de domeinnaam accepteren, en weten waar de site precies staat (in map van user) op de server.Zoek hier jouw domeinnaam
  Home < DNS
Copyright © Domeinamen - All Rights Reserved.